Nagyon szeretjük az olasz konyhát .A sült céklával nemzetközivé tettem a receptet.
Hozzávalók
25 dkg Don Francesco durum spagetti
30 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt parmezán sajt
2 db sárgarépa
1 db új zöldség
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsom püré
1 evőkanál ketchup
2 kávéskanál morzsolt oregánó
2 kávéskanál bors
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
2 db cékla
Lépések
1.
A megmosott céklát olajjal kikent fóliába tesszük, be csomagoljuk sózzuk,borsozzuk. A sütött 180 c előmelegítjük és a rácra rakjuk és 25 percig sütjük .
2.
A tésztát az elő írtak szerint kifőzzük.
3.
Az olajat felhevítjük és a meg tisztított kockára vágott hagymát rádobjuk és megdinszteljük Majd rárakjuk a darált húst,és a fokhagymát ,sózzuk,borsozzuk, megszórjuk oreganóval és együtt pároljuk . Amikor már kezd a hús puhulni bele rakjuk a karikára vágott sárgarépát és a zöldséget és tovább pároljuk.
4.
A zöldségeket ropogósra pároljuk a hússal. Amikor már majd nem zsírjára sül akkor hozzá adjuk a paradicsom pürét,és a ketchupöt lepirítjuk. Ha cékla megsült ,megtisztítjuk ,és kockára vágjuk.
5.
Tálalásnál a tányérra teszünk spagettit a tetejére halmozzuk a ragút ,megszórjuk reszelt parmezánnal, és körbe rakjuk a sült céklával.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!