Finom könnyű étel , vacsorára vagy ebédre ajánlom az elkészítését.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg csirkemellfilé
2 db tojás
7 dkg búzaliszt
3-4 csipetnyi ízlés szerint só
2 dl tejföl
3 dkg liszt (a panírozáshoz)
3 dl olaj ( sütéshez )
Adag
4 adag
Lépések
1.
A csirkemellet vágjuk vékonyabb szeletekre, és sózzuk be.
2.
A tojásokat verjük kicsit fel, keverjük hozzájuk a 70 gramm lisztet, szórjuk bele a fokhagymaport, a sót, majd keverjük hozzá a tejfölt.
Egy tányérba szórjunk 30 gramm lisztet, először forgassuk meg benne a hússzeleteket, majd forgassuk meg a tejfölös masszában is.
3.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!