Hagymás - kolbászos pizza ( magyaros )
- 2 db kész pizzalap
- 25 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 db tojássárgája
- 3 db lilahagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 2 csipetnyi só, bors, oregánó
- 1 evőkanál tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg paradicsompüré
- 1 db babérlevél
- 1-2 csipetnyi petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 2 csipetnyi oregano
- 2 csipetnyi bazsalikom
- 1 db vöröshagyma
1.
A mártás - felmelegített olajon világosra pirítjuk a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, felöntjük másfél deci vízzel, és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik.
2.
Közben fűszerezzük ízlés szerint. A füstölt kolbászról lehúzzuk a bőrt, és ferdén felkarikázzuk. A pizzalapokat megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk kolbásszal, lila hagyma-karikákkal és zöldpaprika szeletekkel.
3.
Sóval, borssal, enyhén megszórjuk. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját, és a pizza tetejére csurgatjuk.
4.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!