Kínálhatjuk reggelire, vagy éppen vacsora, egy biztos a siker nem marad el.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg finom liszt
1,5 dl tej
1,5 dl víz
3 dkg vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál kristálycukor
2,5 dkg élesztő
20 dkg szeletelt szalámi
2 csomag lapka sajt
20 dkg reszelt sajt
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
2.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot.
3.
Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.
4.
A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, kelesszük kb. 30 percig.
5.
A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mint amekkora a sütéshez használt forma mérete.
6.
Ezután a formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.
7.
Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt v, sonkát) és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.
8.
Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.
9.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!