Harcsafilé florentin módon
- 1,2 kg friss parajlevél
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 60 dkg harcsa filé
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 1 kávéskanál cayenne bors
- 0,5 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 1 dl főzőtejszín
- 2 db tojássárgája
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 2 dkg vaj
- 1 db citrom leve
1.
A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk.
2.
Ezután forrásban lévő, enyhén sós, szódabikarbónás vízbe szórjuk, 3 percig főzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd egy nagy, kivajazott tűzálló tálban vagy tepsiben szétterítjük.
3.
A halat megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, a parajra fektetjük.
4.
A vajat lábasban felolvasztjuk. A lisztet belekeverjük, fél perc alatt kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy egy kicsit is megpiruljon. A tejet ráöntjük, megsózzuk, Cayenne borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
5.
Ha kész, belekeverjük a tejszínben elhabart tojássárgáját és a reszelt sajt felét is.
6.
A mártást a halra öntjük, a maradék sajtot a tetejére szórjuk, majd előmelegített, közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 20 percig sütjük.
- Bőr és szálka nélküli harcsafilét használtunk,afrikai harcsa is jó.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!