Igazi tavaszi fogás, amely főételként vagy köretként is fogyasztható.
Hozzávalók 4 adaghoz
20 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
15 dkg túró
10 dkg finomliszt
2 db tojás
10 dkg reszelt trappista sajt
2 csipetnyi őrölt szerecsendió
5 dkg vaj
2 csipetnyi só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A megmosott, szárától elválasztott spenótot vajon megdinsztelem, majd lecsepegtetem, ha kell, akkor apróbbra vágom. A túrót szitán áttöröm. A spenótot a tört túróval összekeverem, majd liszttel, zúzott fokhagymával, lereszelt sajttal és tojással összedolgozom.
2.
A masszát sózom, kevés szerecsendióval ízesítem, összedolgozom, fél órát hagyom állni. Főzéskor vizes kézzel egyforma gombócokat formálok belőle, majd lobogó, enyhén sós vízben kifőzöm. A gombócok akkor jók, ha már legalább egy perce feljöttek a víz felszínére.
3.
A kész gombócokat szűrőlapáttal kiszedem és egy kis olvasztott vajjal meglocsolva, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!