Igazi finomság, belül omlik , puha, kívül ropogósabb.
Hozzávalók 4 adaghoz
65 dkg cukkini
1 kávéskanál só
1 csipetnyi őrölt bors
1 teáskanál fokhagymakrém
1 db tojás
4 púpozott ek finomliszt
1 teáskanál sütőpor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukú lereszeljük, sózzuk, összeforgatjuk.
2.
Kb. 25 percig állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje.
3.
Egy magas falú edényben bő olajat forrósítunk
4.
A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük, borssal, fokhagymakrémmel( esetleg zúzott fokhagymával) , elkeverjük a tojással. A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához adjuk, jól elkeverjük.
5.
Ha forró az olaj a kezünkkel vagy két evőkanál segítségével kis adagokat engedünk az olajba.
6.
Közepesnél kisebb lángon barnára sütjük. Közben megforgatjuk.
7.
Konyhai papírtőrlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen .
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!