1.
A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki egészen.
2.
A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, (v. villával törjük alaposan össze) majd hűtsük ki egészen.
3.
Ezután keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval, és szerecsendióval.
4.
Ezután adjuk hozzá a liszt felét, és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyebb tésztát kapjunk. (kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon)
5.
Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, majd vágjuk fel kb 2 cm-es csíkokra. Ezután a tésztacsíkokat daraboljuk fel, majd egy villa hátulján görgessük végig. (kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel)
6.
Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchi-t és addig főzzük, még feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsálya sütésénél visszamaradt vajba, és forgassuk össze.
7.
A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a frissen szedett zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, és tegyük félre.
8.
A sajtmártáshoz a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, készítsünk világos színű rántást. (nem szabad megpirítani a lisztet!!!)
9.
Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük hozzá a fele mennyiségű tejet, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett, kezdjük el besűríteni.
10.
Amikor már kezd sűrűsödni, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet is. (annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy szószos állagot kapjunk)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!