A klasszikus tócsnit nem csak cukkiniből érdemes megcsinálni, hanem reszelt sütőtök is lehet az alapja.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db sütőtök
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
2 db tojás
3 dl szódavíz
1 csipetnyi só
1 liter étolaj
25 dkg zöldfűszeres krémsajt
2 dl tejföl
1 csipetnyi örölt színes bors
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szójaszósz
Adag
4 adag
Lépések
1.
A hosszúkás sütőtököt egyben meghámozom, majd a maggal teli végét levágom, a magokat kiszedem, majd a tököt ujjnyi karikákra vágom és a reszelő nagylukú oldalán lereszelem.
2.
A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval, majd hozzáadom a felütött tojásokat és annyi szódavízzel keverem el, hogy kellően sűrű, nokedli tésztánál egy picit lazább tésztát kapjak. Ebbe forgatom bele a tökforgácsokat.
3.
Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítok, majd az olaj alatt kissé visszaveszem a hőmérsékletet, a masszából kisebb adagokat lapítok és ezeket az olajban – 2-3 alkalommal megfordítva a tócsnit – megsütöm, majd papírtörlőn lecsepegtetem.
4.
A krémsajtot a tejföllel kikeverem, szójaszósszal és egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítem, majd a friss lepcsánka mellé kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!