Nyáron pl. a kertben termő, finom, érett paradicsomból főzött sűrített paradicsommal készítsük....
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg krumpli
0,5 liter sűrített paradicsom
2 db zellerszár
2 db babérlevél
1 teáskanál őrölt köménymag
1 db vöröshagyma
2 evőkanál búzaliszt
1 kávéskanál csemege pirospaprika
1 kávéskanál só
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj
8 dl víz
Adag
4 adag
Lépések
1.
A krumpli pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje.
2.
Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit, majd vegyük ki belőle a zellerzöldet. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
3.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.
4.
A langyosra hűlt rántást, keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük míg kellően besűrűsödik.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!