Az elkészítése nem tart bő fél óránál tovább, és már tálalhatunk is.
Hozzávalók 2 adaghoz
10 dkg spagetti durum
1 db zsenge zöld cukkini
1 db zsenge sárga cukkini
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg császárszalonna
15 dkg füstölt sajt
1 csokor bazsalikom
2 csipetnyi só
2 csipetnyi örölt színes bors
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A cukkinit vágjuk fel vékony csíkokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra.
2.
Az olajat és a felcsíkozott szalonnát tegyük egy wokba, (v. serpenyőbe) majd süssük pár percig.
3.
Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott vöröshagymát és futtassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a bazsalikomot, végül pedig a felcsíkozott cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy roppanós maradjon.
4.
Ezután öntsük fel a tejszínnel, és amikor már elkezd forrni, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, és addig főzzük míg a sajt teljesen beleolvad és kissé besűrűsödik.
5.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük le, adjuk hozzá a raguhoz, és óvatosan keverjük, forgassuk össze, és rögtön tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!