Alkotási vágyam volt, és ebből született a pingvin kunyhó:)
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
2 db zsemle
2 evőkanál finom liszt
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 kávéskanál só
2 kávéskanál fűszerpaprika
5 evőkanál olaj
1 kg burgonya
2 kávéskanál só
2 dl 20%-os tejföl
3 db főtt tojás
6 db olivabogyó
1 db sárgarépa
Adag
4 adag
Lépések
1.
Zsemléket vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
2.
Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlével együtt a darált húshoz. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Beletesszük a lisztet, 1 ek zsemlemorzsát, és jó alaposan kidolgozzuk.
3.
Nagyobb gombócot formázunk belőle, olajjal kikent tepsibe helyezzük, meghintjük zsemlemorzsával, és készre sütjük.
4.
Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és tejföllel jó alaposan kidolgozzuk.
5.
Amikor a fasírt megsült, egy tálba vagy egy tálcára helyezzük.
6.
Befedjük krumplipürével, késsel bekockázzuk.
7.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
8.
Egész olajbogyó a pingvin feje, fél-fél bogyó a szárnya. Sárgarépa cikkek a talpuk és a csőrük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!