Hortobágyi húsos palacsinta zöldséges párolt rizsával
- 0,5 kg liszt
- 3 db tojás
- 1 csipetnyi só
- 0,5 liter szénsavmentes ásványvíz
- 0,5 kg sertés darálthús
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipetnyi só, bors
- 15 dkg sonka
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 liter olaj
Átlagos tápérték
Energia: 17 kcal |
Cukor: 1 g |
Zsír: 23 g |
Fehérje: 18 g |
Szénhidrát: 6 g |
Só: 4 g |
1.
A lisztből, tojásból, ásványvízből palacsinta masszát készítünk, majd 8-10 vékony palacsintát kisütünk.
2.
A darálthúst megfőzzük sós vízben, majd ha kihűlt hozzákeverjük a kockákra vágott sonkát, tejfölt és ezzel megtöltjük a palacsintákat
3.
Majd bepanírozzuk, liszt, tojás és zsemlemorzsában, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Köret lehet mellé zöldséges rizsa, burgonya püré. Zöldséges burgonya. Stb.
- Nagyon finom Ebédre de akár vacsorának is nagyon jól megfelel
- Hamar elkészíthető
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!