1.
A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük félre.
2.
A császárszalonnát vékonyan csíkozzuk fel, tegyük a serpenyőbe, adjuk hozzá az étolajat, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
3.
A kelkáposztát vágjuk félbe, vágjuk ki a torzsáját, majd csíkozzuk fel.
4.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felcsíkozott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk hogy egy kicsit összeessen, majd öntsük fel a borral, és pároljuk félpuhára. (A sózással vigyázzunk, mert a szalonna elég sós...)
5.
Ekkor adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött császárszalonnát és az előfőzött zöldborsót, öntsük fel a főzőkrémmel, keverjük össze, majd főzzük még pár percig, hogy elfője a levét, és az ízek összefőljenek. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. )
6.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Én előző este befűszereztem, majd a hűtőbe tettem sütésig.)
7.
A zsírt hevítsük fel egy serpenyőbe, helyezzük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben, többször fordítsuk át a húst, hogy egyenletesen piruljon)
8.
Amikor a hússzeletek már szép pirosra sültek, szórjuk közé az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymát, és pár pillanatig süssük együtt.
9.
Ezután öntsük fel a borral (v. vízzel), majd fedjük le a serpenyőt, és szép lassan, pároljuk puhára a húst.
10.
Amikor a hússzeletek megpuhultak, vegyük le a fedőt, majd süssük zsírjára. (egy sűrűbb szaft maradjon alatta)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!