A karalábét vékonyan meghámozzuk, tetejét ujjnyi vastagon levágjuk. Belsejüket kivájjuk, majd enyhén megsózzuk, és kiolajozott cseréptálba vagy tepsibe rakosgatjuk. A karalábéforgácsot is köré szórjuk.
2.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A megtisztított, kockákra vágott gombát beledobjuk, 2 percig pirítjuk, majd kissé megsózzuk, megborsozzuk, morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. Végül a felvert tojást ráöntjük, hogy megkösse, majd a fölaprított petrezselyem felével fűszerezzük.
3.
A karalábék üregébe töltjük az elkészített gombát, egy kis pohárnyi vizet aláöntünk. A tál fedelével vagy alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (165/150 fok) kb. 40 percig sütjük-pároljuk.
4.
Amikor kész, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A sütő hőfokát feljebb vesszük, és ráolvasztjuk a sajtot.
5.
Közben a levágott karalábétetőket és a megtisztított sárgarépát sajtreszelőn lereszeljük. 2-3 evőkanál olajat kissé megforrósítunk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt chilipaprikát, és a zöldséget átforgatjuk rajta.
6.
A borral megöntözzük, lefedjük, kis lángon roppanósra pároljuk. Ezután a fedelét leemeljük, a zöldségeket zsírjára pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés kakukkfűvel fűszerezzük. A liszttel meghintjük, a tejszínnel fölöntjük, kevergetve 2-3 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Ezután a maradék petrezselyemmel megszórjuk. Tálaláskor a töltött karalábékat ezzel a mártással nyakon öntjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!