A megszokott ízekhez mindig lehet adni egy kis pluszt.
Hozzávalók 4 adaghoz
60 dkg kicsontozott sertéskaraj
12 db újhagyma
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
6 evőkanál olaj
8 szelet sonka
8 szelet sajt
1 kávéskanál kakukkfű
Adag
4 adag
Lépések
1.
A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, félretesszük.
2.
Az újhagyma szárát, a fején kétujjnyit hagyva belőle, levágjuk. Kis késsel a bajuszát is eltávolítjuk, majd megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük.
3.
Az olajat egy széles serpenyőbe töltjük, és a húst oldalanként 2-2 percig sütjük benne. Ezután a szeleteket lecsöpögtetjük és tepsire rakjuk.
4.
A megtisztított újhagymát a hús sütése után visszamaradó olajba szórjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Valamilyen fölaprított friss zöld fűszerrel, például kakukkfűvel, rozmaringgal vagy bazsalikommal is megszórhatjuk.
5.
Lefedjük, kis lángon szűk 15 perc alatt puhára pároljuk, közben egyszer-egyszer megkeverjük.
6.
Az elősütött húsokra 1-1 szelet sonkát, majd sajtot fektetünk, és az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180/165 fok) további 10 percig sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!