Pirított gombás, brokkolis, csirkemell masni tésztával .
Nagyon szeretjük a brokkolit a gombát és a csirkemellet és a tésztát. Így alkottam egy ezt a receptet. Fantasztikus ízharmónia lett belőle.
- 1 db brokkoli
- 20 db gomba
- 20 dkg csirkemell
- 25 dkg Don Francesco durum masni tészta
- 1 db póréhagyma
- 2 kávéskanál bors
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 1 kávéskanál étkezési szódabikarbóna
- 2 evőkanál olívaolaj
1.
A tészta vízét feltesszük főni ,sóval ,és két csepp olajjal,ha forr akkor bele öntjük a tésztát megkeverjük ,és fog keményre főzzük.
2.
Amíg fő a tésztánk aggig elkészítjük a gombás brokkolit.
3.
A brokkolit rózsáira szedjük meg mossuk,és és forrásba lévő sós,szódabikarbónás vízben megfőzzük ,ropogósra ,nem főzzük péppé.A szódabikarbónától szép zöld marad a brokkoli.
4.
A póréhagymát meg,és a gombát megtisztítjuk,a csirkemellet kockára vágjuk. A hagymát karikára vágjuk, a gombát felszeleteljük.
5.
Az olajat felhevítjük és belerakjuk a póréhagymát megpároljuk,hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet tovább pároljuk együtt ,végezetül belerakjuk a gombát sózzuk ,borsózzuk,megszórjuk szerecsendióval, és majdnem zsírjára pirítjuk.
6.
A megfőtt brokkolit is belekeverjük a gombás csirkemellbe. A tésztát leszűrjük és egy hőálló tálba tesszük és a kész gombás brokkolis csirkemellet ráhalmozzuk,és összekeverjük. Ha ragú túl sűrű akkor teszünk a főző vízből hozzá,hogy szaftos legyen. Forrón tálaljuk.
Jó a recept, csak a Don Francesco durum tészták nem gluténmentesek.....