Sertés java kucsmagombával, zöldséggel
A gombakedvelők számára a tavaszt a kucsmagomba jelenti.
- 80 dkg sertésszűz
- 25 dkg kucsmagomba
- 2 teáskanál olaj
- 8 szelet bacon
- 2 teáskanál vaj
- 4 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
1.
A szűzpecsenyéből 6-7 dekás érméket vágunk, baconnel körbetekerjük, kötözőspárgával rögzítjük.
2.
Akkora serpenyőben, amekkorába a hús egy rétegben kényelmesen elfér, melegítsük fel közepes hőfokon az olajat, fedő nélkül süssük benne a húst 5 percig, majd fordítsuk meg és sózzuk, borsozzuk.
3.
Süssük meg a húst fedő nélkül időnként megfordítva. Rakjuk a húst egy tálra, és borítsuk le alufóliával, hogy meleg maradjon.
4.
Ugyanebben a serpenyőben, közepesen magas hőfokon olvasszuk fel a vajat.
5.
Adjuk hozzá a gombát, és gyakori kavargatással dinszteljük puhára. Szedjük a hús mellé a tálra, és tartsuk melegen.
6.
Öntsük a serpenyőbe az alaplevet, majd a felaprított kakukkfűvel főzzük, amíg a lé sűrűbb nem lesz.
7.
Rakjuk a hússzeleteket tányérokra, egyenletesen kanalazzuk rájuk a szószt és a gombát, majd kakukkfűvel díszítve azonnal tálaljuk.
- Ha friss kucsmagomba nem kapható, másféle ízletes, friss erdei vagy termesztett gombával helyettesíthetjük.
- Tetszés szerinti párolt tavaszi zöldséggel kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!