Natúr joghurttal tálalva nagyon finom, és laktató.
Hozzávalók 12 adaghoz
10 dkg gluténmentes zabpehely
10 dkg zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál gyömbér (reszelve)
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál csili pehely
1 evőkanál koriander
2 csipetnyi só
2 dl laktozmentes tej
2 evőkanál étolaj
Adag
12 adag
Lépések
1.
A zabpelyhet őröljük meg, hogy lisztes állagú legyen. (aprítóval, vagy kávé darálóval)
2.
A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük ki.
3.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát és gyömbért, a római köményt, a chilli pelyhet, a koriander zöldet, ízlés szerint sót, és a tejet, majd turmixoljuk össze.
4.
Ezután adjuk hozzá a zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy felszívja a nedvességet. (egy sűrűbb masszát kell kapni)
5.
Egy teflonos palacsintasütőt spricceljünk meg olajjal, majd a masszából kanalazzunk bele kisebb halmokat, és kicsit simítsuk el a kanállal.
6.
Ezután kisebb lángon, szép lassan süssük meg mind a két oldalát. Sütés közben egy szélesebb spatulával óvatosan nyúljunk alá, és egy határozott mozdulattal fordítsuk át. (én sütés közben kétszer is átfordítottam, hogy egyenletesen süljön)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!