Egy kevés tejet (kb. 1 dl) meglangyosítunk, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 ek. lisztet belekeverünk. Letakarjuk és meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
2.
A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, az élesztőt beleöntjük. Megsózzuk, a langyos tejet és vizet hozzáadjuk, majd ezután intenzíven, 8-10 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha majdnem elválik az edény falától. Könnyű, lágy, kicsit ragadós tésztát kell kapnunk. Ha kell, 1-2 ek. lisztet még beledolgozhatunk. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük, letakarjuk, meleg helyen 45 percen át kelesztjük.
3.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a káposztát. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, lereszeljük. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, majd a cukrot pár perc alatt világosbarnára karamellizáljuk rajta. A káposztát beleszórjuk, lepirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, lefedve kb. 20 perc alatt megpároljuk.
4.
A megkelt tésztát a gyúródeszkára borítjuk, rúddá sodorjuk, és lisztbe forgatott késsel kb. 15 egyforma darabra vágjuk. Egyenként kissé meggömbölygetjük, újabb 20 percig kelesztjük.
5.
Egy széles serpenyőben vagy lábosban kb. 0,5 l olajat megforrósítunk. A tésztát két kézzel, egymástól ellentétes irányba húzogatva jó tenyérnyire széthúzzuk, majd a forró olajban oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Végül az ugyancsak forró káposztát egyenletesen ráhalmozzuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!