Tartalmas fogás, amellyel biztos sikert arathatunk.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg darált marhahús
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál Worcerstershire-szósz
6 db friss bazsalikom levél
2 csipetnyi só
4 db paradicsom
6 dl paradicsompüré
0,5 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
4 evőkanál zsemlemorzsa
1,5 kávéskanál cukor
2 dl olívaolaj
50 dkg spagetti tészta
Adag
4 adag
Lépések
1.
Az egyik megtisztított vöröshagymát, két gerezd fokhagymával nagyon finomra vágom. Egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a húst, a szószt, a finomra metélt bazsalikomot és a zsemlemorzsát. Enyhén sózom és gondosan összedolgozom.
2.
A másik megtisztított vöröshagymát és a maradék fokhagymát szintén finomra metélem, majd egy nagyobb serpenyőben, kevés olívaolajon először a vöröshagymát dinsztelem aranyszínűre, majd egy percre a fokhagymát is az olajra dobom. Ezután felengedem paradicsompürével, alaplével, hozzáadom a cukrot, cseppet sózom, kis lángon, félig fedve főzöm. A paradicsomokat közben leforrázom, héjukat lehúzom, húsukat felkockázom, és a szószhoz adom. Amikor minden íz összeért, akkor botmixerrel krémesítem.
3.
Egy serpenyőbe kétujjnyi olajat hevítek, és a masszából gyúrt apróbb gombócokat ebben – folyamatosan mozgatva – átsütöm. A kész húsgolyókat papírtörlőre szedem, majd a szószba teszem.
4.
A spagettit enyhén sós vízben al dente-re főzöm, majd a paradicsomos, húsgombócos szósszal tálalom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!