Kínálhatjuk egy tányér leves mellé második fogásként, de pl. desszertként is megállja a helyét.
Hozzávalók 3 adaghoz
25 dkg tehéntúró
10 dkg teavaj
10 dkg búzaliszt
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 db tojás
1 csipetnyi só
10 dkg zsemlemorzsa
4 evőkanál étolaj
Adag
3 adag
Lépések
1.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
A túrót tegyük egy tálba, és villával alaposan törjük össze.
2.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat, és a reszelt citromhéjat, majd gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, és könnyen formázható legyen)
3.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kicsit vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra.
4.
Ezután a tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között formázzuk meg a nudlikat.
5.
Az elkészült nudlikat ezután tegyük bele forrásban lévő vízbe, majd várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük még pár percig. (közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőlt-e, nehogy túlfőzzük)
6.
A készre főtt nudlit szűrőkanállal szedjük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába.
7.
Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát.
8.
Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, pirítsuk aranybarnára, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
9.
Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, adjuk hozzá a frissen kifőzött, és lecsepegtetett nudlit, majd keverjük, forgassuk össze.
Tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor szedjük a nudlit tányérra, ízlés szerint szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!