Barna sörös chilis bab, sajttal töltött fokhagymás pirítóssal
Laktató étel a mexikói ízek kedvelőinek.
- 50 dkg sertés darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- 1 db chili
- 2 db vörös bab (konzerv)
- 1 db kukorica
- 3 dl barna sör
- 280 g paradicsom
- 3 cl presszó kávé
- 2 db kocka étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só, bors
- 16 szelet toast kenyér
- 8 db lapka sajt
- 4 evőkanál tejföl
- 4 kávéskanál petrezselyem
1.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
2.
Beletesszük a húst, és hagyjuk kifehéredni. Miután ez megvan, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a barna sört, és jól elkeverjük. Ezután mehet bele a barna cukor, a ró,ai kömény, a fahéj, és a karikákra vágott chili paprika. Adhatunk hozzá még egy kis borsot. Közepes lángon kavargatás mellett főzzük kb. 20 percet.
3.
Adjuk hozzá a lecsepegtetett babokat. Elkavarjuk, majd hozzáadjuk a presszó kávét, és az étcsokit.
4.
Újra kavarunk, majd adjuk hozzá a kukoricát, amiről szintén leöntjük a levet. Még egy kicsit rotyogtatjuk, közben kóstoljunk, sózzunk, borsozzunk ha kell, és ha nem elég csípős adjunk hozzá egy kis chili pelyhet.
5.
Tálalás előtt a lapka sajtot tegyük két szelet kenyér közé. Melegszendvics sütőben pár perc alatt megpirítjuk, majd kenjük be a két oldalát a fokhagymával. Ezután vágjuk úgy ketté hogy, két háromszög forma legyen belőle.
6.
Tányérba szedjük, tetejére halmozzunk egy kis tejfölt és szórjuk meg petrezselyemmel. A pirítóssal, és barna, vagy világos sörrel kínáljuk.
- A toast kenyér, a lapkasajt, a tejföl, és a petrezselyem mennyisége 4 főre értendő. Én a pirítósból egy főre 4 kis cikket számolok, tehát ahhoz két sajtot, és 4 szelet kenyeret használok.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!