Egy ötlet pl. a húsvéti maradék sonka felhasználására....
Hozzávalók 4 adaghoz
30 dkg penne (v. ízlés szerinti tészta)
30 dkg füstölt sonka
1 db vöröshagyma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
4 dl tejföl (20%-os)
6 dkg vaj
1 teáskanál só
2 csipetnyi örölt színes bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
2.
Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vaj felét, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve süssük pár percig, majd hűtsük ki.
4.
Amikor már kihűlt, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és keverjük alaposan össze. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
5.
A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le, és adjuk hozzá a sonkás-sajtos.... keverékhez, és forgassuk, keverjük össze.
6.
Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjünk ki a maradék vajjal, majd öntsük bele a tésztás keveréket. Ezután szórjuk meg a tetejét a reszelt trappista sajttal.
7.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!