Az empanadas a tökéletes sült tészta, amit rengeteg ízzel megtölthetünk.
Hozzávalók 4 adaghoz
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
2 dl víz
2 kávéskanál só
0,5 kávéskanál sütőpor
2 db tojás
30 dkg darált marhacomb
1 fej vöröshagyma
0,5 db chili
2 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál barbecue szósz
2 evőkanál Worcerstershire-szósz
1 evőkanál fűszerpaprika
2 evőkanál olívaolaj
0,5 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, úgy hogy elváljon az edényfalától. Egy órára félretesszük és pihentetjük.(liszt,vaj,víz,só,sütőpor)
2.
Elkészítjük a marhahúsos tölteléket: A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát a kockára vágott paradicsomot, fűszerekkel együtt olívaolajon megdinszteljük. Végül hozzáadjuk a darált marhahúst és fehéredésig pirítjuk. A ragut worchestershire szósszal és bbq szósszal ízesítjük. Végül csontlé hozzáadásával sűrű raguvá főzzük és kihűtjük.
3.
A tésztát 6 részre osztjuk, lisztes kézzel gombócokká gyúrjuk és kinyújtjuk. A korongok egyik felébe tesszük a tölteléket a másik felét ráhajtjuk, az illeszkedési pontokat kézzel összecsavarjuk és villával lenyomjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!