Jó alternatívája a klasszikus rántott húsnak a sütőben sült cornflakes bundás csirke.
Hozzávalók 3 adaghoz
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg kukorica pehely
5 dkg finomliszt
3 dl tejföl
4 csipetnyi só
0,5 db fejes saláta
1 db sárgarépa
2 kávéskanál alma
1 db vöröshagyma
2 dl majonéz
3 kávéskanál porcukor
1 evőkanál étolaj
Adag
3 adag
Lépések
1.
A húst vékonyabb szeletekre vágom, kés hátával finoman kiklopfolom, majd sózom. A húsokat ezután lisztbe forgatom, majd tejföllel megkenem, és utána a kukoricapehelybe is belehempergetem. Ezt követően olajjal vékonyan megkent sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, és a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom. Nagyjából 40 perc alatt megsütöm.
2.
Közben elkészítem a salátát. A káposztát, a répát és a hagymát megpucolom, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelem. A majonézt cukorral, ecettel és olajjal alaposan kikeverem, majd a zöldségekhez adom, azzal átforgatom és a hús mellé, köretként kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!