A roppanós zöldbab remekül illik a tejszínes-kakukkfüves csirkemellhez.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 db csirkemellfilé
30 dkg zöldbab
1 csomag újhagyma
1 teáskanál citrom reszelt héja
2 evőkanál citrom leve
1 teáskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 kávéskanál kakukkfű
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd tartsuk melegen.
2.
Az újhagymát a zöld szárával együtt, vágjuk fel vékonyra. (én a zöld szárából is vágtam hozzá, de ez ízlés dolga, és el is hagyható)
3.
A csirkemellet vágjuk fel kisebb darabokra. A frissen szedett kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.
4.
Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig.
5.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemellet, és süssük kifehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, és szórjuk meg ízlés szerint kakukkfűvel. Néha megkeverve pároljuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött zöldbabot, és öntsük fel a tejszínnel.
6.
Ezután óvatosan keverjük össze, majd főzzük még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön, és az ízek jól összefőljenek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!