Tejfölös babos káposzta füstölt tarjával
- 30 dkg tarkabab
- 60 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt tarja
- 1 db vöröshagyma
- 5 evőkanál étolaj
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- 3 kávéskanál só
- 2 liter víz
- 2 evőkanál finom liszt
- 2 dl 20%-os tejföl
1.
A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
2.
Rátesszük a babot (ha valaki szárazbabbal készíti, azt előző éjjel be kell áztatni), felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
3.
Amikor félig megpuhult a bab, rátesszük a megmosott káposztát és a felkockázott tarját.
4.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és a készre főtt levest behabarjuk vele.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!