Egyszerűen, és rövid idő alatt elkészíthető ebéd, rohanós napokra....
Hozzávalók 2 adaghoz
1 csomag zöld spárga
2 db sárgarépa
1 csokor kapor
3 evőkanál méz
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 evőkanál citromlé
1 csipetnyi só
2 db mozzarella
2 evőkanál kukoricaliszt
2 db tojás
1/2 csomag zsemlemorzsa
2 csipetnyi só
2 csipetnyi örölt színes bors
3 dl olaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízbe, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
2.
Egy tálba keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)
3.
Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
4.
A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni.
5.
Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
6.
Egy serpenyőbe forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!