A hagyományos csusza helyett nálunk általában így készül ez a klasszikus fogás.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg száraz tészta
50 dkg félzsíros túró
4 dl tejföl
15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg zsír
2 csipetnyi só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm. Amíg fő, addig a hűtő hideg, így könnyen szeletelhető szalonnákat apró kockákra vágom, egy közepes lábasban zsírját kisütöm, a pörcöket a zsírból kiemelem. A tejfölhöz a zsír felét hozzákeverem, a tejfölt – ha kell – sózom.
2.
A kész tésztát leszűröm, alaposan lecsepegtetem, majd egy tűzálló tálba szedem, megszórom rögös túróval, meglocsolom zsírral elkevert tejföllel, kisült szalonnakockákkal, átforgatom, és előmelegített sütőben (180 fok) fél órát sütöm.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!