A céklát héjastul tegyük fel főni. Villával ellenőrizzük, hogy mikor puhul meg teljesen. Szűrjük le, majd ha kihűlt, húzzuk le a héját.
2.
Villával vagy turmixgéppel pürésítsük. Ehhez a céklapüréhez keverjük hozzá a darált pulykát, az apróra vágott hagymát, a fűszereker és a fokhagymát majd jól dolgozzuk össze.
3.
Kezünkkel formázzunk belőle 8 kisebb tenyérnyi, kb. ujjnyi vastag korongokat, és felforrósított olajon közepes lángon süssük készre mindkét oldalát.
4.
Az összeállításhoz vágjunk félbe egy-egy bevált gluténmentes zsömlét, majd az alsó részét kenjük meg vékonyan sajtkrémmel. Tegyük rá a salátaleveleket, a camembert sajtot, majd a pulykapogácsát. Ezután újra jöhet a camamber sajt és még egy kis saláta, majd a tetejére a zsemle felső fele. Friss salátával tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!