A vörös- és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát pedig közepes kockákra daraboljuk. A szürke harcsát felkockázzuk és sóval, borssal ízesítjük.
2.
A tepsit kiolajozzuk és az egyik felébe a felaprított zöldségeket, a másikba pedig a halkockákat halmozzuk.
3.
A tepsi tartalmát sütőben (180/160) 20 perc alatt megsütjük.
4.
A vöröshagymát, a zúzott fokhagymával, a paprikával, a paradicsommal és a sütéskor keletkezett hal levével fazékba öntjük. A harcsakockákat félretesszük.A levet sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük,és felforraljuk.
5.
Az alapunkat felöntjük vízzel, majd újabb forralás után botmixerrel csomómentesre turmixoljuk, és végül tejfölös habarással besűrítjük.
6.
Forralás előtt a harcsakockákat beletesszük és a levest készre főzzük.
7.
Kapros túrógombóc: A tojást a sóval habosra verjük. A villával áttört túrót, vajjal, búzadarával, a finomra vágott kaporral összekeverjük, és egy órára a hűtőbe tesszük.
8.
A túróból vizes kézzel közepes golyókat formázunk és lobogó vízben megfőzzük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!