A káposztát bő vízben átmossuk, alaposan lecsepegtetjük. nagy lábasba tesszük, megszórjuk ételízesítővel, őrölt és szemes feketeborssal, beledobjuk a babérlevelet. Rátesszük a kolbászt, amit néhány helyen megszurkálunk.
2.
Letakarjuk, puhára pároljuk 20 perc alatt. Ezután megfordítjuk a kolbászt, megszurkáljuk a másik oldalon is. Levesszük róla a fedőt, további 20-30 percig pirítjuk. A kolbászt kivesszük a káposztából. Felkarikázzuk, összekeverjük a káposztával, és megtöltjük vele a tarjaszeleteket. Hústűvel megtűzzük.
3.
A maradék káposztát egy tepsibe öntjük, ráfektetetjük a hústekercseket. Előmelegített sütőben 200 fokon további 20 percig sütjük.
4.
A körethez egy serpenyő aljára kevés olajat öntünk, majd lerakunk egy réteg felnegyedelt krumplit. Megszórjuk köménymaggal, sóval, fokhagymaporral, felöntjük kevés vízzel. gyakori rázogatás mellett, fedő alatt puhára pároljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!