1.
A csirkecombokat vágjuk ketté, mossuk meg és papírtörlővel töröljük szárazra, majd sózzuk be, és tegyük félre. (Amennyiben egész csirkénk van, akkor először daraboljuk fel.)
2.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és az erős paprikát szeleteljük fel.
3.
Egy lábosba hevítsük fel a kacsazsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
4.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, szórjuk meg sóval, és fonnyasszuk pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat múlva öntsük fel kb. 3 dl vízzel.
5.
Ezután főzzük legalább egy fél órán át, és közben ha szükséges pótoljuk a vizet, nehogy leégjen a hagyma.
6.
Amikor a hagyma már alaposan megfőtt, szórjuk meg a pirospaprikával, tegyük bele a feldarabolt húst, majd öntsük fel vízzel. (arra figyeljünk, hogy ne legyen azért rajta túl sok víz, inkább éppen csak félig lepje el a húst)
7.
Ezután kössük össze a friss fűszernövényeket, majd tegyük bele, és főzzük puhára a húst. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
8.
Amikor a hús már puhára főtt, adjuk hozzá az előzőleg alaposan lecsepegtetett gombát, főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen. (a gombát ízlés szerint fel is szeletelhetjük, és friss gombát is tehetünk bele)
9.
A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a tojást és 3 evőkanál tejfölt, majd kezdjük el összekeverni.
10.
Keverés közben adjunk hozzá még annyi tejfölt, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)
11.
Egy nagyobb edénybe forraljunk fel bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet, majd szaggassuk bele a tésztát, és amikor feljön a víz tetejére, pár perc alatt főzzük készre.
12.
Ezután szedjük ki hideg vízbe, majd alaposan csepegtessük le.
13.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett galuskát, ízlés szerint sózzuk, és melegítsük össze.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!