Karácsonykor pl. az ünnepi ebéd, vagy vacsora egyik fő fogása lehet ez a finom harcsafelfújt.....
Hozzávalók 8 adaghoz
50 dkg afrikai harcsafilé
40 dkg szeletelt bacon
20 dkg aszalt szilva
25 dkg füstölt sajt
4 db tojás
10 dkg liszt
2 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál hal fűszerkeverék
1 teáskanál só
1 kávéskanál örölt színes bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál citromlé
Adag
8 adag
Lépések
1.
A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá színes borsot, és szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
2.
A kuglóf formát béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon.
3.
Egy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd keverjük simára.
4.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, és szintén keverjük simára a masszát, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is.
5.
A formában lévő baconre kanalazzuk rá a fele masszát, majd rakjuk rá az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát.
6.
Ezután kanalazzuk rá a maradék masszát, majd hajtogassuk rá a sütőforma két szélén túllógó bacont.
7.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
Ameddig a felfújt sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!