Rántott karfiol , franciasalátával körítve
- 1,5 kg karfiol
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 5 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sárgarépa és zöldborsó mix. (fagyasztott)
- 1 db burgonya
- 0,5 csomag majonéz
- 1 db tejföl
- 2 kávéskanál porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- 1 csipetnyi só
- 2 csipetnyi fehér bors
- 2 kávéskanál mustár
1.
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk:először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután olajban megsütjük.
2.
Elkészítjük a salátát: megfőzzük a burgonyát és apróra vágjuk. Külön , a zöldség mixet megsózzuk és készre főzzük
3.
Összekeverjük a majonézt, a sót, a borsot, a porcukrot, a citromlevet és a mustárt. Hozzáadjuk a tejfölt, jól összedolgozzuk az egészet, ízlésünknek megfelelően akár változtathatunk a hozzávalók mértékén. Végül nyakon öntjük vele a zöldségeket. Összekeverjük és lehűtjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!