Akár szilveszterre, akár családi ebédekre, vacsorákra
Hozzávalók 6 adaghoz
1,5 kg csontos, bőrős malackaraj
3 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
1 kávéskanál morzsolt rozmaring
1 kávéskanál morzsolt oregánó
3 csipetnyi só
0,5 liter pilseni sör
Adag
6 adag
Lépések
1.
A fokhagymagerezdeket vékony lapokra vágom, a húsos szalonnát vékony szeletekre metélem. A húst a csontok mentén mélyen bemetszem, majd a mélyedéseket besózom, fokhagymaszeletkékkel és szalonnadarabokkal megtöltöm, rozmaringgal és oregánóval meghintem.
2.
A húst egy közepes méretű, magasabb peremű tepsibe teszem, majd sört öntök alá, és fóliával fedve a 210 fokra előmelegített sütőbe teszem. Sütés közben többször meglocsolom a sörös lével, majd amikor már puha a hús, akkor a fóliát eltávolítom, és a húst pirosra lesütöm.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!