1.
A karajszeletek széleit néhány helyen vágjuk be, (így sütés közben nem fog összezsugorodni a hússzelet) majd klopfoljuk ki. Ezután sózzuk be és hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy a só átjárja.
2.
A besózott, és levet engedett hússzeleteket töröljük papírtörlővel szárazra, majd ízlés szerint szórjuk meg az őrölt borssal. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd helyezzük bele a felmelegített olajba, és lassan mindkét oldalát süssük szép pirosra.
3.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá, egymástól kicsit távolabb az elősütött hússzeleteket.
4.
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ezután szedjük ki a főzővízből és alaposan csepegtessük le.
5.
A tepsiben lévő hússzeletek tetejére halmozzuk rá az előzőleg alaposan lecsepegtetett karfiolrózsákat, majd kanalazzuk rá a besamel mártást.
6.
A besamel mártáshoz egy serpenyőbe hevítsünk fel 6 dkg vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett csináljunk világos rántást. (nem szabad megpirítani a lisztet) Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet. Ezután kézi habverővel keverjük simára, csomómentesre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük sűrűre.
7.
Amikor már besűrűsödött, vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig hűlni. Ezután adjuk hozzá a megmaradt vajat, a tojássárgákat, és a tejszínt, majd keverjük simára. Végül egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes mártást kapjunk.
8.
Az elkészült mártást kanalazzuk rá a karfiol tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Ezután szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és egy kevés zsemlemorzsával.
9.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!