Az olasz konyha egyik klasszikusát mi magunk is elkészíthetjük.
Hozzávalók 4 adaghoz
8 db karajszelet
8 db főtt füstölt sonka
8 db friss zsálya
2 csipetnyi só
2 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
4 evőkanál olívaolaj
1 dl vörösbor
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vékonyra vágott húsokat óvatosan kiklopfolom, majd finoman sózom, borsozom és egy szeletnyi sonkát, valamint egy szép zsályalevelet teszek rá. Ezeket fokpiszkálóval a húshoz rögzítem.
2.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd a húst ezen oldalanként 2-3 perc alatt készre sütöm. Miután a húsok megsültek, egy kevés borral felöntöm a maradék olajat, és addig főzöm, amíg kicsit besűrűsödik.
3.
A kisütött húsokat gnocchival vagy rizzsel kínálom, és a mártással meglocsolom.