Sajtos-csirkés rakott karfiol
- 1 db közepes karfiol
- 20 dkg csirkemell filé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 200 dl főzőtejszín
- 15 dkg sajt
- 2 teáskanál olívaolaj
- 4 evőkanál vaj
- 1-2 g bors
1.
A karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni.
2.
Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk, dobjunk rá két gerezd fokhagymát, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
3.
Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet.
4.
Egy kis tálba összekeverjük a tejszínt zúzott fokhagymával és őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra. A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket megszórunk rendesen reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!