Mivel a pulykamellnek nem kell hosszú sütési idő, így bő fél óra alatt el is készül...
Hozzávalók 4 adaghoz
4 szelet pulykamellfilé
4 szelet füstölt sonka
4 szelet sajt
1 kávéskanál só
4 csipetnyi örölt színes bors
5 dl étolaj
10 dkg liszt (a panírozáshoz)
1 csomag zsemlemorzsa
3 db tojás
Adag
4 adag
Lépések
1.
A pulykamellfilére tegyünk egy nagyobb darab folpack fóliát, majd klopfoljuk ki. (Közben azért arra figyeljünk hogy ne legyen túl vékony a hússzelet, és ne lyukadjon ki)
2.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
3.
Ezután a befűszerezett hússzelet egyik felére helyezzük rá a sonkaszeletet, majd arra a szeletelt sajtot, és az üresen maradt húsrészt hajtsuk rá.
4.
Ezután hústűvel vagy fogpiszkálóval zárjuk le a széleket, hogy panírozáskor, és sütéskor nehogy szétnyíljon a hús.
5.
Az elkészült húsbatyukat ezután először forgassuk bele lisztbe-felvert egész tojásba-zsemlemorzsába, majd szintén forgassuk bele a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (A dupla panírozásnak köszönhetően a sajt nem folyik majd ki sütés közben)
6.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az étolajat, helyezzük bele a bepanírozott hússzeleteket, majd közepes hőmérsékleten, többször óvatosan átfordítva, süssük szép pirosra. (kb. 20 percig süssük)
7.
Amikor a hús szép pirosra sült, szedjük ki papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Ameddig a hús készül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én pl. gombás rizst készítettem, de jól illik hozzá a krumplipüré, vagy éppen a sült krumpli is.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!