1.
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal elkevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük , és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve , melegen tartjuk.
2.
Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát , és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
3.
A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és erős lángon egy-két percig kevergetve kissé lepirítjuk.
4.
Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva , a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.
5.
Az előmelegített forró sütőbe toljuk. 8-10 percig pirítjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!