Egy könnyed ízletes mentes főétel. A medve hagyma egy igazi ízbomba.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db alsó és felső csirke comb
1 bögre kuszkusz
2 bögre forró víz
1 csokor medvehagyma
2 dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 csipetnyi bors
1 teáskanál sült csirke fűszerkeverék
Adag
4 adag
Lépések
1.
A csirkecombokat sózzuk és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és forró olajban kérget sütünk rá, majd lassú tűzön lefedve megpároljuk. Miután megpuhultak a csirkecombok, szép piros ropogósra sütjük.
2.
Amíg sülnek a csirkecombok, addig elkészítjük a medvehagymás kuszkuszt. A kuszkuszt egy hőálló tálba tesszük és dupla mennyiségű, azaz 2 bögre forró vízzel leöntjük, ízesítjük borssal, sóval, majd befedjük. Állni hagyjuk, hogy megdagadjon.
3.
Addig elkészítjük a medvehagymát. A medvehagymát felaprítjuk, és egy kevés olíva olajon megfuttatjuk. Ha megpuhult a kuszkusz beleforgatjuk a medvehagymát és összekeverjük.
4.
A csirkecombok mellé megformázzuk a kuszkuszt és úgy tálaljuk.