Sült liba mell és liba máj
Birsalmával párolt lila káposztával
- 2 db libamellfilé
- 1 db libamáj
- 0,5 kg libaháj
- 1 db lilakáposzta
- 1 db birsalma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt köménymag
- 2 teáskanál barna cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál majoránna
- 5 dl tej
- 1 evőkanál alma
- 1 fej sonka hagyma
1.
A hájat kockára vágjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és feltesszük egy serpenyőben sülni. Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük
2.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben
3.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majoránnával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ropogósra sütjük
4.
A májat kivesszük fokhagymás tejből, szárazra töröljük és befűszerezzük borssal és majoránnával, majd megtűzdeljük fokhagymával. Rászűrjük a libazsírt, a sütőtálat befedjük alufóliával, és betoljuk a liba mellé a sütőbe. Kb. 60 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és pirosra pirítjuk. Végül a libamájat és a libamellet is kivesszük a zsírból és pihentetjük.
5.
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sonkahagymát felszeleteljük. Egy kevés olajat hevítjük. Beletesszük a cukrot, és megkaramellizáljuk, majd rászórjuk a köménymagot, és rátesszük a felaprított hagymát és a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a cikkekre vágott birsalmát. Együtt puhára pároljuk, végül almaecettel ízesítjük. Ha minden kész van, tálalhatunk
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!