Frissen szedett, zsenge zöldbabbal a legfinomabb.... de készíthetjük fagyasztott zöldbabbal is.
Hozzávalók 6 adaghoz
70 dkg sertéscomb
20 dkg húsos füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál csemege pirospaprika
3 dl tejföl (20%-os)
1 csapott ek liszt
2 evőkanál étolaj
Adag
6 adag
Lépések
1.
A húst, és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
2.
A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra.
3.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húsos szalonnát, és süssük pár percig.
4.
Ezután keverjük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felcsíkozott húst, és addig pároljuk tovább, míg a hús kifehéredik.
5.
Amikor a hús már kifehéredett, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.
6.
Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, és főzzük a húst félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot, és addig főzzük míg a hús is és a zöldbab is megpuhul.
7.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, csorgassuk a húshoz, és főzzük még pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!