A olasz arancini tökéletes megoldást kínál a maradék rizs felhasználására.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 bögre rizs
2 db hagyma ( kis fej)
12 db mozzarella
2 db tojás
6 evőkanál finomliszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál só
6 db friss bazsalikom levél
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy edénybe kanálnyi olajat öntök. A rizst kicsit megfuttatom rajta, majd sózom, majd fedő alatt, kétszeres mennyiségű vízben megpárolom.
2.
A megfőtt rizst egy tálba kiszedem, majd egy tálcára kikészítem a panírozás kellékeit és a tojásokat is előkészítem.
3.
Ezután a rizsből nagyobb mandarinra vagy kisebb narancsra emlékeztető golyókat gyúrok, belerejtek egy-egy mozzarellát és némi bazsalikomlevelet, majd duplán átpanírozom.
4.
Egy bő ujjnyi olajat melegítek, ebben sütöm ki a golyókat, folyamatosan mozgatva őket.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!