Könnyed, ízletes, húsmentes, gyorsan elkészíthető olasz étel
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg fettuccine tészta (hosszú metélt)
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g szeletelt gomba
1 dl száraz fehér bor
2 dl főzőtejszín
2 db bivalymozzarella
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só, bors
1.5 liter víz
Adag
4 adag
Lépések
1.
Egy lábasnyi vizet felrakunk főni, majd ha forr sózzuk, és rakjuk bele a tésztát. Kb. 10 perc kell neki míg Al Dente nem lesz.
2.
Miközben fő a tésztánk, egy serpenyőbe melegítsünk olajat, majd a hagymát, a fokhagymát, és a gombát egyszerre tehetjük bele. Hagyjunk neki időt, hogy piruljon majd sózzuk.
3.
Ezután öntsük hozzá a bort, és várjuk meg míg egy kicsit redukálódik. Az időközben Al Dente-re főtt tésztát szűrjük le és adjuk hozzá a gombás boros raguhoz, és itt pároljuk tovább.
4.
Öntsük hozzá a tejszínt, kevergessük, majd 1-1.5 perc után vegyük le a tűzről. A petrezselymet, és a reszelt sajt felét szórjuk rá, és keverjük el, hadd olvadjon bele. Ha esetleg sűrű lenne a tészta főzővizéből adhatunk hozzá egy keveset hogy hígítsuk a mártást.
5.
Egy tányér aljára tépkedjünk kis falatokat a bivalymozzarellából, majd erre halmozzuk a tésztát a gombás raguval. Tetejére szintén tegyünk a mozzarellából, majd a reszelt sajt másik feléből hintsünk rá. Eddig nem borsoztuk az ételt, most lehet ráőrölni egy kicsit.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!