Zöld-fűszeres húsos derelye
- 6 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2 db újhagyma
- 2 csokor friss petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
1.
A csirkemellet csíkokra felvágjuk,forró olajra rakjuk és elkezdjük pirítani,sózzuk,borsozzuk,a karikára vágott újhagymát rárakjuk ,és együtt tovább pirítjuk,végezetül beleforgatjuk a felaprított petrezselyem levelet.
2.
Belekeverünk egy egész tojást és egy evőkanál zsemlemorzsát.Félretesszük hűlni.
3.
Egy tojásból tésztát gyúrunk.A tojást felverjük kevés vizet adunk hozzá ,és 4 evőkanál lisztet és egy közepesen kemény tésztát gyúrunk. Pihentetjük a tésztát,majd kinyújtjuk és megtöltjük .
4.
A töltelékből egy teáskanálnyit teszünk a tészta szélre sorba ,megkenjük a tészta szélet felvert tojással,hogy ragadjon a ráhajtott tészta .Derelye vágóval kivágjuk.
5.
Forrásban lé bő sós vízben kifőzzük a húsos derelyéket.Egy csokor petrezselymet felaprítunk egy evőkanál olíva olajon megfuttatjuk,és erre szedjük ki a húsos derelyék .Jól beleforgatjuk.