Egyszerű is finom.... tálaláskor ízlés szerinti salátával kínáljuk.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db nagyobb sütnivaló krumpli
1 csomag újhagyma
12,5 dkg Philadelphia zöldfűszeres krémsajt
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
1 db tojás
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
5 dkg reszelt sajt
1 evőkanál olívaolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A krumplikat vágjuk félbe, és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elég)
2.
Ezután óvatosan vájjuk ki a belsejét, majd villával kicsit törjük össze úgy, hogy azért darabos maradjon.
3.
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, és az olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
4.
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A tojást villával kicsit verjük fel. A sajtot reszeljük le.
5.
A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a villával kicsit összetört krumplit, és az üvegesre párolt hagymát, majd szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd óvatosan forgassuk össze.
6.
Az elkészült krumplis tölteléket ezután kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
7.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal, és helyezzük rá a megtöltött krumplikat.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!