Nagyon szeretem a batátát és a spenótot is ! összeházasítottam őket .Fantasztikus ízharmónia lett.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg batáta
60 dkg bébi spenót
2 dl laktozmentes tej
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olaj
1 evőkanál kukorica keményítő
Adag
4 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a batátát megtisztítjuk vastagabb karikára vágjuk .
2.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral sorba rakjuk a batáta karikákat enyhén megsózzuk ,borsozzuk,meg spricceljük olajjal . 180 c előmelegített sütőbe toljuk 15.20 percre megsütjük .
3.
Amíg sül a batáta addig elkészítjük a mártást a mártogatóst.
4.
bébi spenótot balanszírozzuk majd egy lábasba kiszedjük sózzuk ,borsozzuk ,reszerűnk rá szerecsendiót a fokhagyát ,öntünk rá a tejből összeturmixoljuk .
5.
A maradék tejet kikeverjük a keményítővel beleöntjük a spenótba összekeverjük visszatesszük a tűzre felforraljuk és kész a mártás. Együtt tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!